Løypetrasé

Løypebeskrivelse hovedrittet og ungdomsrittet:

Sjusjørittet starter fra Sjusjøen langrennsarena og følger FV2 opp til Storåsen, deretter innover fjellet på grusveiene. Fra Storåsen går løypa ned mot Kroksjøen og videre til Elgåsen hvor første mellomtidsmåling registreres. Løypa fortsetter så til venstre mot Mellsjøen på grusveier med noen små motbakker til Ytre Reina hvor veien går opp den bratte bakken (asfalt) etter utløpet på Reina, før løypen tar til venstre på toppen av bakken.

Så bærer det ut på grusveien igjen frem til krysset ved Malmtjern, der vi tar til høyre og fortsetter til Øvre Moksjøen. Her følger vi den gamle Li-Hornsjøveien, dagens skitrase som går parallelt med bilveien frem til krysning av bilveien på løypens høyeste punkt (982 moh) etter ca 27 km. Løypen fortsetter nå på venstre side av bilvegen i en slak bue, før den på nytt krysser bilvegen og følger den på høyre side frem til Hornsjø. Her ligger matstasjonen.

Deretter bærer det nedover til Øvre Åstbru og så oppover mot Storstillia og Rosinbakken. Midt i bakken tar vi av til høyre inn på traktorvei også sti til vi kommer inn på grusveien rett etter toppen av Rosinbakken. Da gjenstår et kjent parti av Birkebeinerrittet opp mot Elgåsen, hvor tredje mellomtid blir registrert, og videre opp til Storåsen.

Ned fra Storåsen blir det høy fart så ta hensyn, vi er på offentlig vei med trafikk. Rett før dere er nede, skal dere av asfalten og ut i terrenget der birkebeiner-skiløypa går, gjennom tunnelen under veien og til mål på Sjusjøen langrennsarena.

Løypa er ca. 56 km og har 1298 høydemeter.
Med forbehold om endringer.

Her finner du et grovt kart for løypa til Sjusjørittet:
Løypekart

 

Løypebeskrivelse Barnerittet:

Enkelt terreng på gress og sti rundt stadion-området. Runden er 1 km.

  • 6 til 7 år sykler en runde.
  • 8 til 10 år sykler to runder.
  • 11 til 12 år sykler tre runder.